Pikétröja är en tidlös klassiker

Pikétröjan är ett riktigt klassiskt plagg som är väldigt mångsidigt. Det är en tröja som du kan kombinera med i princip vilka andra plagg som helst. Att ha en pikétröja i garderoben är nästintill ett måste. När du ska köpa en pikétröja är det viktigt att du provar tröjan ordentligt så att den sitter bra. Du ska såklart också gilla tröjan. När du har hittat en pikétröja som du gillar är nästa steg att hitta en storlek som är bra. Storleken är det viktigaste för att en tröja ska vara snygg på dig. Oavsett hur dyr och snygg en pikétröja är kommer den inte göra din look bättre om den inte sitter bra på din kropp. Storlekarna på pikétröjor är ofta mellan S-XXL men det finns märken som använder kostymstorlekar istället. Det finns också vissa märken som har ett helt eget storlekssystem. En pikétröja ska sitta lagom tight, inte för åtsittande men inte heller för löst. Tänk på att axelsömmen ska sluta på samma ställe som din axel och en pikétröja bör inte gå längre än mitten på din bakdel.

Det finns olika passformer på pikétröjor

Det finns olika passformer för pikétröjor precis som skjortor har. Slim fit är en av de vanligaste passformarna på pikétröjor. Det finns också en modell som har en ännu smalare passform och det är Super Slim Fit. Den passformen lämpar sig bäst till dig som vill framhäva din fysik, eftersom den är lite tight över bröstet och ärmarna. Om du är mycket vältränad kan denna passform ibland kännas aningen tight. Custom Fit eller Regular Fit är en passform ska klassas som normal. Den här passformen är mer lös kring bröstet och passar dig som vill ha en pikétröja som har en litet luftigare passform. Den här passformen har lite vidare ärmar och är lite längre än Slim Fit, vilket gör att den går utmärkt att stoppa ner i ett par byxor. Det finns pikétröjor med både lång ärm och kort ärm.

Olika material

Du kan hitta pikétröjor i olika material. Bomull är ett av de vanligaste materialen på pikétröjor. En tröja i bomull ger en något så när svalkande effekt när det är riktigt varmt ute. Bomull är ganska slittåligt och det känns mjukt och behagligt mot huden. En del pikétröjor finns även i bomullsfrotté. En tröja i det materialet ger en mjuk och fluffig känsla mot huden. Funktionsmaterial är en blandning av olika syntetmaterial i ett tekniskt tyg. Det används oftast i pikétröjor som är mer sportanpassade. En sådan tröja ger en svalkande känsla när du bär den och den transporterar bort fukt på ett bra sätt.