Så skapar du en personlig stil

Kvinna med egen stil

Kvinna i färgglada kläderAtt hitta en egen stil inom kläder, skor och accessoarer är inte alltid så enkelt som det kanske låter. Och vad innebär egentligen att ha en personlig och egen stil? De allra flesta väljer ju själva ut sina kläder, och har därför också en personlig stil. Samtidigt finns det mycket du kan göra för att uppdatera dina nuvarande stil och få den att kännas både trendig och rätt i tiden samtidigt som just du känner dig hemma i den. Men hur går man då tillväga för att göra det? Det får du tips om här.

För att kunna skapa en personlig stil krävs det att du vet vad du tycker om – åtminstone på ett ungefär. Vilka färger föredrar du? Byxor eller klänning? Högklackat eller sneakers? Mönstrat eller enfärgat? Givetvis är det många som blandar dessa saker för att hitta sin egen stil, men en bra början kan vara att analysera sin nuvarande stil och inte börja med att försöka ändra den helt och håller. Har du en favoritmössa hemma? Varför inte då lämna in den för att skapa en Mössa med tryck som du själv valt? Samma sak kan du såklart göra med exempelvis t-shirts, hoodies och en rad andra plagg för att göra dem lite mer personliga än vad de var när du köpte dem.

Olika kläder på ett golvAtt veta om sin stil är alltså en bra början, men att våga vidga vyerna är minst lika viktigt. Kanske tänker du att du inte trivs i gult för att du faktiskt aldrig har köpt ett gult plagg? Ibland kan det vara bra att se bortom sin bekvämlighetszon för att hitta nya färger, toner, kombinationer och annat som du kanske inte alls trodde att du trivdes i, men som det visar sig att du trivs i hur bra som helst. Att våga testa är helt enkelt ett hett tips till alla.

Många som vill skapa en personlig stil vill samtidigt vara trendiga. folk är generellt sett mer trendkänsliga än vad de själva tror, så lita på ditt eget omdöme vad gäller kläder. Det mesta som du hittar i affärer är dessutom plagg som ligger rätt i tiden, så att införskaffa något som är helt och hållet otrendigt är faktiskt svårare än vad du tror. Lycka till med skapandet av din egna stil!