Gucci

De personer som är intresserade av modeindustrin har säkert hört om det välkända märket Gucci. Märket grundades år 1921 i Florens som ligger i Italien. Det sägs att italienare alltid haft en god smak när det kommer till stil och klass. Det märker man på alla klädmärken som utstrålar en känsla av elegans och lyx. Att gå på gatorna i Italien är som att varje dag bjudas på en modeshow utan dess like. Snygga människor, snygga kläder och prydliga detaljer är tre saker som sammanfattar Italien. Visst, pasta och pizza bör också tryckas in i den sammanfattningen av landet som är format just som en klacksko. Gucci har kommit att bli ett av världens mest kända märken framförallt på grund av deras exklusiva väskor.

Produkter hos Gucci

Nu styrs märket Gucci av Pinault Printemps Redoute-gruppen som är ett franskt bolag med fokus på försäljning av lyxprodukter. Trots att en väska poppar upp i huvudet hos de flesta när man nämner Gucci har märket så mycket mer att erbjuda. Här hittar man i princip allt inom mode och accessoarer. Har man en dyr smak och en stor plånbok kan man till och med köpa hundleksaker av märket Gucci. Det finns även tapeter och andra inredningssaker man kan inhandla från detta märke. Kort och gott kan man pryda hela sitt hem och sig själv med saker ifrån Gucci. Trots att det ser ut att vara en lyxig fasad så har det inte varit lätt för personerna som skapade märket Gucci. Här finner man familjeintriger, kändisar och även mord. Till exempel har polisen utfört razzior mot märkets kontor i Milano och Florens. Detta efter att uppgifter kommit ut om att de ska ha betalat skatt i Schweiz istället vilket ses som skatteflykt.

Hur allt började

Märket Gucci har alltid setts som exklusivt och i början riktade man faktiskt in sig på sadelmakare och andra laxerprodukter. I takt med utvecklingen kom man in på väskor runt 1930-talet och år 1947 såg Gucci’s första väska dagens ljus. Det var en väska med bambuhandtag som blev väldigt populär världen över. Under 1960-talet var Gucci en av världens mest exklusiva märken och man expanderade sitt företagande till HongKong och Tokyo. År 1933 designade Gucci’s son Aldo det berömda beigea GG-monogrammet som blev märkets signalement. Nu har alla väskor från Gucci detta kända GG-monogrammet. Har man dåligt med det ekonomiska är ett tips att ta ett lån ifall man vill köpa en väska. Exempelvis på https://enklare.se/ kan du jämföra olika lån och räntor samt se vilket som passar dig bäst.