Lars Wallin och Melodifestivalen

Under 2016 valde Sverige att visa upp svenska modedesigners genom Eurovision Song Contest. Det var svenskarna Ida Lanto, Valerie Aflalo och Lars Wallin som fick de ärofyllda uppdragen att tillverka programledaren Petra Medes kläddressar.

Wallin i finalen

Till finalen var det den storslagna Lars Wallin som stod för de tre dressarnas formgivning och Petra Mede var överlycklig!

– Jag fullkomligt älskar Lars Wallin. Han är i världsklass när det gäller att göra riktigt fina galaklänningar och sparar inte på krutet.” sade hon i en intervju med SVT.

Kungliga kunder

Wallin föddes 1956 i Västerås och han har gjort sig ett stort namn som modeskapare, både i Sverige och internationellt. Bland hans återkommande kunder ses kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine liksom både inhemska och utländska kändisar.

Melodifestivalen

År 1996 öppnade Lars Wallin sin första modestudio och samma år fick han mottaga priset Guldknappen. Hans kännetecken är förstummande coutureklänningar och hans stil är tidlös. Wallin har formgivit kläder till Melodifestivalen sedan början av hans karriär. Den första artist att bära hans scenplagg var Anne-Lie Rydé men det är kanske Carolas blå skapelse vid vinsten 2006 som är den mest berömda.